NEWS
June 13, 2019

SLAM captures Virtus Investment Partners brand with modern, minimalist design, Virtus awarded CT CREW 2019 Blue Ribbon for Best in Class, Commercial

SLAM completed a six-month tenant buildout of the new, award winning 65,000-square foot headquarters of Virtus Investment Partners (NASDAQ: VRTS), a distinctive partnership of boutique investment managers with $101.7 billion in assets under management. Virtus’ new home of more than 200 employees spans four floors of the iconic Gold Building in downtown Hartford. SLAM provided programming/planning, architecture, and interior design services.

SLAM and Virtus senior leadership forged a model partnership that was the roadmap to success, defining the program requirements and shaping the interior design of Virtus’ new offices.

“The Virtus headquarters has become a new paradigm for workspaces designed by SLAM,” says Terri Frink, IIDA, Principal-in-Charge and Project Manager. “Having the opportunity to truly partner with our client, with consistent access to Virtus leadership and key staff, contributed to a rewarding team experience and a highly successful project outcome.”

Virtus opened its new headquarters in January 2019, in conjunction with its 10-year anniversary as an independent public company. Like many SLAM clients, the company’s previous office space had become inefficient. Virtus’ new space facilitates increased interaction by introducing a café, huddle rooms, and more open floor space to accommodate informal business activities and interaction. The modern, timeless design approach incorporates classic materials and well-appointed technology, creating a welcoming, sophisticated environment.

Stepping off the elevators on the firm’s main floor, one is led down a dramatic hallway with stacked black stone toward a reception area flooded in natural light. Spectacular views of the region, including the Connecticut River and the Travelers Tower, are seemingly within reach.

An impressive staircase connects the reception area to a spacious, well-appointed café. Bright and comfortable, the café provides employees a central space in which to engage and host both casual interactions and large communications sessions. In addition to the café, new amenities include improved IT infrastructure offering state-of-the-art connectivity, a first-class boardroom, well-appointed meeting rooms, and a personal quiet room with comfortable seating for employees seeking privacy.

SLAM was challenged with providing a significant number of enclosed offices around the perimeter of the building, without losing the benefits of natural light. The use of full-glass office fronts allows access to daylight and panoramic views for all employees. Employee wellbeing is promoted through enhanced workplace ergonomics, including adjustable height work stations and high-quality task chairs for all.

Media Inquiries - Email: pr@slamcoll.com