NEWS
August 7, 2018

SLAM, Consigli Complete UMass Memorial Medical Center MC2020 Modernization Project Milestone, the New Atrium

The multi-phase MC2020 Modernization project at the UMass Memorial Medical Center in Worcester, MA, has completed upgrades to major public spaces at the Memorial Campus, including the new atrium in the Pathway, the main pedestrian artery that connects all major departments and spaces on the two public levels of the medical center.

The modernization project represents a total of 250,000 square feet and is designed by The S/L/A/M Collaborative (SLAM) and constructed by Consigli Construction Co., Inc. This phase of the renovation project provides upgrades to both interior finishes and spaces including corridors, department entries, wayfinding graphics, and the chapel.

Multiple Patient Care Units on all floors are being renovated to provide updated services, as well as refreshed rooms and team stations. These changes allow for more effective spaces, while respecting the hospital’s time, budgetary and logistical concerns. The first phases included major renovations to the West and South wing of the Memorial Medical Center.

In addition to renovations, medical education simulation spaces were developed to create an “academic hub” and provide nurses with a realistic teaching environment where collaboration and immersive learning intersect. New conference rooms are offered for seminars and larger meetings. A medical library is being provided, with both hard copy and electronic resources.

“This modernization project demonstrates UMass Memorial’s commitment to the future state of healthcare and we’re pleased to help them achieve their goals,” says David Neal, AIA, ACHA, SLAM principal. “We look forward to the benefits the renovation will bring to staff, patients, families, and the community.”

Media Inquiries - Email: pr@slamcoll.com